Intiimialueen myytinmurtajat

Alapääjutut saattavat nolottaa, mutta ovat luonnollinen osa elämää. Päätimme murtaa muutaman intiimialueen hygieniaan liittyvän myytin.

 

1. Intiimihygienia on noloa > Ei pidä paikkaansa. Intiimihygieniasta huolehtiminen kuuluu luonnollisena osana jokaisen elämään.

2. Alapään voi pestä saippualla > Ei pidä paikkaansa. Saippua ei kuulu intiimialueelle. Voimakkaasti hajustetut saippuat, joiden pH-arvo on liian korkea, voivat aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa sekä poltteen tunnetta herkälle intiimialueelle.

3. Intiimialueen ihoa ei tarvitse hoitaa > Ei pidä paikkaansa. Intiimialue kaipaa hoitoa siinä missä muukin iho. Ulkopuolelta tuleva lika, hiki ja tali puhdistetaan vedellä ja intiimialueen pesuun tarkoitetulla tuotteella. Vesiliukoinen lika lähtee vedellä, mutta rasvaliukoinen lika pestään miedolla, alapesuun tarkoitetuilla pesunesteellä, jonka pH on lähellä kehon omaa pH-arvoa.

4. Alapään karvoitus on pakko ajella > Ei pidä paikkaansa. Kaikilla on omat mieltymyksensä: siinä missä yksi haluaa ajella kaiken pois, toinen trimmaa ja kolmas pitäytyy luonnontilassa.  Tiedätkö genitaalialueen karvojen tarkoituksen? Karvoilla on tärkeä tehtävä, sillä ne ilmastoivat ja suojaavat alapäätä. Näin emätin saa ilmaa ja herkkä limakalvo pysyy suojassa. Intiimialueen karvoitus suojaa ihoa myös vaatteiden hankaamiselta.

5. Valkovuoto on epänormaalia > Ei pidä paikkaansa. Valkovuoto ei ole pelkästään normaalia, vaan se on välttämätöntä. Vuoto puhdistaa emätintä luonnollisesti. Valkovuoto pitää siis emättimen puhtaana ja huuhtelee pois ei-toivotut bakteerit sekä kuolleen ihosolukon. Valkovuoto sisältää paljon hyviä maitohappobakteereja eli laktobasilleja. Ne tuottavat maitohappoa, joka antaa vuodolle hieman happaman tuoksun.

6. Alapään ei kuulu haista > Ei pidä paikkaansa. Monet ovat huolissaan siitä, haiseeko heidän alapäänsä normaalille. Kaikki terveet sukuelimet tuoksahtavat jonkin verran ja se on täysin normaalia -  mutta paha haju voi olla merkki infektiosta, jolloin on syytä hakeutua lääkäriin.

7. Vaatteiden kireydellä ja materiaaleilla ei ole väliä > Ei pidä paikkaansa. Alapää kiittää, kun täytät löysiä housuja tai hametta ja puuvillaisia alusvaatteita, joten niitä kannattaa suosia.

8. Intiimialueen pesuneste ei tee hyvää alapään iholle > Ei pidä paikkaansa. On tärkeää pitää huolta normaalista intiimihygieniasta sopivine tuotteineen, jotka ylläpitävät genitaalialueen normaalia toimintaa, eivätkä kuivata limakalvoja.

intimate

Vinkkejä intiimihygieniaan

Vinkki 1: Lämmin vesi ja hellävaraiset intiimialueelle tarkoitetut pesunesteet sopivat parhaiten genitaalialueelle. Herkät limakalvot kuivuvat ja ärtyvät helposti, joten pesun kanssa kannattaa olla tarkkana.

Vinkki 2: Vältä liiallista genitaalialueen pesemistä. Liiallinen peseminen voi heikentää alapään luonnollista suojaa ja aiheuttaa kuivumista sekä ärsytystä.

Vinkki 3: Virtsan, hien ja naisilla myös kuukautisveren kosteus rasittaa genitaalialueen ihoa. Bakteerit lisääntyvät nopeasti, jos et huolehdi päivittäisestä intiimihygieniastasi.

Vinkki 4: Genitaalialue on intiimiyden keskus. Jotta voisit tuntea olosi kokonaisvaltaisesti hyväksi, ihosi tulee olla puhdas ja tuoksua hyvälle.

Vinkki 5: Asanin intiimipesutuotteissa on mukautettu pH-arvo, ja ne sisältävät hellävaraisia ainesosia ja maitohappoa.

Näin käytät intiimihygieniaan tarkoitettua pesunestettä

  1. Laita noin euron kolikon verran pesunestettä kämmenellesi ja pese varovasti nivusten ihopoimut ja sukupuolielinten ulkoiset osat.
  2. Huuhtele huolella, mutta älä koskaan suihkuta vettä emättimeen. Jos käyt suihkussa useita kertoja päivässä, peseydy välillä pelkästään vedellä.
  3. Pese vain genitaalialue (häpy), älä emätintä. Intiimipesutuotteita ei siis saa käyttää emättimen pesuun!

Miksi intiimialueen pesuneste?

Joidenkin tavallisten suihkusaippuoiden pH-arvo voi olla jopa 7 ja 8 – ja saippuapalojen pH voi olla sitäkin korkeampi. Tämän vuoksi kannattaa käyttää intiimialueelle tarkoitettua pesunestettä, jonka pH-arvo on mukautettu iholle sopivaksi.

Intiimipesutuotteet on valmistettu hellävaraisista ainesosista. Ne on kehitetty erityisesti genitaalialueen herkälle iholle.

 

www.asan.fi

 

Seuraa meitä

ASAN

KARO PHARMA AS
Distributor: Midsona Finland OY
24101 Salo 

Tlf. 020 743 4755
E-post: palaute@midsona.fi