Tärkeä kirja

Bilde Ellen og Nina med boken

Nina ja Ellen ovat kirjoittaneet yhden vuoden tärkeimmistä kirjoista. Kirjan saama huomio koskettaa näitä kahta tohtorinaista.

Nina Brochmann ja Ellen Støkken Dahl tapasivat tohtoriopintojen yhteydessä vuonna 2011. Tapaaminen johti suositun blogin www.underlivet.blogg.no perustamiseen ja Norjassa erittäin suosituksi tulleen kirjan "Vau, mikä vagina!" julkaisuun. Kustantajat ovat juuri hankkineet kirjalle kansainväliset julkaisuoikeudet. Kirja on juuri ilmestynyt suomeksi (Otava). Päätös oli varmasti oikea, sillä Ninalle ja Ellenille on myönnetty Asanin "Gullvagina" -koru heidän ansioistaan nuorten itsetunnon ja positiivisen kehonkuvan vahvistamisesta. Kun katsoin hiljan #gledenmedskjeden postauksia Instagramissa, huomasin, että moni oli ottanut itsestään kuvan kirjan kanssa ja kertoivat etsineensä tällaista kirjaa pitkään. Se kosketti minua, kertoo Nina. Kirjan saama huomio tuntuu Ellenistä ja Ninasta hauskalta. Tuntuu hyvältä saada näin paljon positiivista palautetta, koska olemme tehneet niin paljon töitä kirjan eteen. Jos joku kertoo kirjan olevan heille tärkeä, se on meille voimakas palaute, kertoo Nina.

EI KANNATA NOLOSTELLA

Nina ja Ellen kirjoittivat "Vau, mikä vagina!" -kirjan, koska heillä oli paloa puhua naisten seksuaalisuudesta. He olivat myös työskennelleet teeman parissa vuosia. He eivät koe seksuaalisuudesta puhumista lainkaan nolona.

– Ystäväpiirini puhuu näistä asioista hyvin avoimesti. Ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat paljon siihen, miten näistä asioista puhutaan ja itse olen tottunut puhumaan asioista avoimesti myös kotona. Lisäksi olemme työskennelleet asian parissa jo vuosia. Opetimme aikoinaan nuoria ja turvapaikan hakijoita ja olemme saaneet vastata moniin nololta tuntuviin kysymyksiin. Hämmennys voi myös johtua siitä, miten asiat esitetään, jatkaa Ellen. Mielestäni Nina ja minä olemme löytäneet tavan puhua asioista, ilman että kenenkään tarvitsee nolostua. Tästä olemme saaneet palautetta myös lukijoilta. Seksistä on mahdollista lukea eri tavoilla, mutta meidän käyttämä tyyli koetaan vilpittömäksi.

ÄLÄ OLE TYYTYMÄTÖN!

On huolestuttavaa, että niin moni on tyytymätön alapäähänsä, sanoo Nina. Varsinkin, kun tyytymättömyydelle ei ole mitään perusteita. Valtaosa on täysin normaaleja. On harhaluulo, että meidän pitäisi näyttää tietynlaiselta, kuin Barbie nukelta. Samalla kun olemme luoneet mielissämme ihannevartalon, meillä on myös ajatus ihanteellisesta alapäästä. Monet nuoret ajattelevat, että heissä on jotain vikaa ja tämä on kamalaa, sanoo Ellen. Näytämme alapäämme lopulta aika harvoille ihmisille elämän aikana ja lisäksi miehetkin ovat sitä mieltä, että on sama miltä se näyttää. Nuoret ajattelevat siis turhaan miltä alapää näyttää, se näyttää hyvältä! Tämä on tärkeä viesti nuorille, toteaa Ellen lopuksi.  

Seuraa meitä

ASAN

KARO PHARMA AS
Distributor: Midsona Finland OY
24101 Salo 

Tlf. 020 743 4755
E-post: palaute@midsona.fi